Nieuws

Weer een nieuw Seizoen!

Welkom op onze site, hier vind u alle informatie betreffende onze afdeling.

Afgelopen seizoen hebben we weer afgesloten met een fantastisch verlopen oefening.

Dit jaar voor de eerste keer samen met de afdeling Kerkrade, we draaien met afdeling Kerkrade samen veel evenementen en is het dus ook van zelfsprekend dat de samenwerking ook tijdens onze jaarlijkse oefening zijn vruchten af zal afwerpen.

Ook heeft de EHBO-cursus voor de afdeling weer een paar nieuwe hulpverleners opgeleverd. Op 1 september begint het nieuwe seizoen weer en start voor onze hulpverleners ook weer de herhalingslessen, u weet dit is hart nodig zodat onze hulpverleners up to date verschijnen bij de organisaties die ons inhuren voor hun evenementen.

En als vanouds kunnen organisaties van evenementen ons in huren, en dat hoeven niet altijd grote evenementen te zijn zoals Pinkpop, WK-Wielrennen of het OLS, maar ook klein schalige evenementen zoals braderieën, voetbal toernooien, zwem- en turntoernooien enz.

Wij kunnen u veel kopzorg en werk uit handen nemen.
Schroom dus niet om informatie op te vragen, dit kost immers weinig tot geen moeite. En u weet het: "Een ongeluk zit in een klein hoekje".

Ook voor het volgen van een EHBO-cursus kunt u bij ons terecht, hetzelfde gezegde hierboven zegt alweer genoeg.
Dus ik zou zeggen surf eens rustig door onze site en slurp al uw informatie op die u denkt nodig te hebben.

Alvast bedankt en hopelijk tot ziens.

 

Nieuwe Coördinator collecte

Mag ik mij even voorstellen: ik ben sinds kort de nieuwe coördinator collecte van de afdeling.

Zoals ieder jaar is er een week waar bij het Rode Kruis mag collecteren en dit jaar is dat van 15 juni t/m 20 juni 2015.

Eén ding wil ik meteen even uit de wereld helpen, de totale opbrengst van de collecte is voor de afdeling en gaat er geen eurocent naar Den Haag.
Want we kregen in het verleden nog al eens de vraag tijdens de collecte: Nee ik geef niks want ik ga jullie directeur niet betalen.

Collectanten kunnen wij natuurlijk altiijd gebruiken dus als u het leuk zou vinden om in boven genoemde week een paar uurtjes vrij te maken om voor onze afdeling een paar uurtjes te willen collecteren zouden wij dat heel erg fijn vinden.

Geef u dan op bij mij! Bel of mail mij.

Nicole Fox
Coördinator collecte
06-25 01 27 87
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jubilarissen

Lintje voor Dré van Neer

Burgemeester Vlecken heeft zaterdag 18 oktober een koninklijke onderscheiding (lid in de Orde van Oranje-Nassau) uitgereikt aan de heer A.M.K.G. (Dré) van Neer uit Landgraaf.

De heer Van Neer is sinds 1974 als mede-oprichter, vrijwilliger en (kader)instructeur actief verbonden aan het Rode Kruis afdeling Landgraaf. Zaterdag werd hij gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Naast zijn vele activiteiten voor het Rode Kruis, in het bijzonder op het gebied van EHBO (onder meer als vrijwilliger bij Pinkpop en cursusleider van diverse cursussen) is de heer Van Neer actief voor de stichting Kwecoo in de kern U.o.W. (Kleinschalig Wonen En Communicatie Ontwikkeling & Ondersteuning).

Tijdens deze avond werd Dré van Neer voor zijn 40 jarig lidmaatschap maar ook Marleen voor haar 20 jarig lidmaatschap ook in het zonnetje gezet door het Nederlands Rode Kruis.

Beiden kregen een onderscheiding uitgereikt door voorzitter dhr. Kuyer van het Nederlands Rode Kruis van het District Zuid-Limburg.

jubilarissen 2014

 

Nationale collecte

Collecteer voor Landgraaf!

Collecteweek 2019
16 t/m 22 juni

campagne word collectant